Artikel indeholder reklamelinks, som finanser denne side – Læs mere

En stærk wifi forbindelse i hjemmet er vigtig i den digitale verden. Uden internet kan vi ikke få adgang til vores yndlings streamingtjenester, holde forbindelsen med venner og familie, arbejde hjemmefra eller spille spil.

Hvis du ønsker at have en bedre wifi forbindelse i hjemmet, kan du med disse fem tips få det bedste ud af dit netværk, så du ikke længere skal døje med et dårligt internetforbindelse.

Sådan får du bedre en wifi forbindelse

Det bedste sted at placere din router er i midten af dit hjem, hvis dette kan lade sig gøre. Det sikrer, at du får et jævnt signal i hele huset uden sorte punkter eller svage forbindelser.

Undgå at placere din router i nærheden af metalgenstande eller interferens kilder som mikrobølgeovne og trådløse telefoner. Sørg også for at din router har fri adgang, så der ikke står ting i vejen, da det kan påvirke wifi signalet på alle enhederne i huset.

Ofte er dette overset og det kan påvirke forbindelse i huset voldsomt, hvis du bor i en etagebygning fordi signalet går igennem flere vægge.

Køb en ny router 

Er din router i mere end fem år, så er det måske på tide med en opgradering. Det går stærkt med moderne teknologi, routere af ældre dato er mindre pålidelige og har ikke funktioner som dual band tilslutning, som gør det muligt både at bruge både 2,4 GHz- og 5 forbindelser.

Wifi forbindelse

En nyere router kan også opnå højere hastigheder og mindre interferens fra nabolaget, som faktisk betyder ret meget, når det kommer til en klar internetforbindelse.

En router med flere antenner, kan også gøre hele forskellen især under gaming, da den giver større dækning og forbedret signalstyrke i hele hjemmet.

Skift din wifi forbindelse

Forstyrrelse og interferens fra nabolaget kan resultere i langsomme hastigheder og tabte forbindelser, især hvis din router bruger nøjagtig samme kanal som din nabo. 

Derfor bør du skifte kanal på din router, og finde en kanal med færre signaler inden for rækkevidde, fordi det har en stor indflydelse på hele husets internetforbindelse.

En del af de nye routere kommer med en app, der gør det muligt at skifte mellem kanaler uden at skulle logge ind på administrator.

Det er en fordel for dig, der ikke er så teknisk flair og ikke gider at bruge tid på besværlige og tidskrævende løsninger. 

Genstart din router eller fiberboks

Dette tip kan tit være overset, fordi de fleste umiddelbart ikke tænker over det. Men cirka hver anden måned bør du slukke for strøm adgang til din router i et par minutter, fordi routeren renser ud i gammelt data, der over tid hober sig op og skaber en forstyrrelse i hele huset. 

Her kan et lille tip have en stor indflydelse i dagligdagen, og især når næsten de fleste af os er afhængige af et hurtigt internet, og har en travl hverdag med familie og fuldtidsarbejde.

Opgrader dit internetabonnement 

Er der mange i familien der dagligt streamer, browser, surfer eller gamer, kan det være, at du bør kigge dit internetabonnement aftale igennem.

Opgrader dit internetabonnement

En langsom eller sløv forbindelse er ikke nødvendigvis hardware eller indstillinger – det kan være relateret til et forældet internetabonnement, der ikke giver nok båndbredde til alle medlemmer i huset. 

Kontakt derfor din internetudbyder om et tilbud på en opgradering af dit nuværende abonnement. Selvom den månedlige pris på internettet sandsynligvis vil stige, kan det blive nødvendigt, når alle i huset har koblet sig på husets wifi forbindelse.

Hvis ikke min wifi forbindelser bliver bedre

At få en bedre wifi forbindelse kræver først og fremmest en handling, og herefter en test som kan tage flere dage. Nogle ændringer kan også kræve, at du skal justere indstillingerne i din routers administrationskonsol.

Overvej en tekniker eller en i familien, som kan tage sig af den tekniske del, fordi hvis du indstiller noget forkert, kan det have indflydelse på internetforbindelsen, eller i værste fald kan du risikere at stå helt uden internettet i hjemmet.

Din internetudbyder har også en kundeservice til rådighed, du kan kontakte, hvis du oplever driftsproblemer med din wifi forbindelse.

Derfor kan det være sundt at sammenligne fibernet og bredbånd, og eventuelt læse kundeanmeldelser af internetudbyderen, så du kan danne dig et billede af udbyderen.